Krachtvoer: lezing Michel Bauwens

18 oktober 2013
De opening van Krachtvoer wordt verzorgd door een van de meest invloedrijke denkers van het moment, Michel Bauwens.Bauwens is wereldwijd de vaandeldrager en pleitbezorger van de peer-to-peer economie.
vrijdag 18 okt 2013
20:00 - 20:00
Maarschalk Gérardstraat 4
BE- 2000 Antwerpen
Met peer-to-peer naar een postkapitalistische samenleving
Een coproductie van villanella en Oikos
De wereld redden

De opening van Krachtvoer wordt verzorgd door een van de meest invloedrijke denkers van het moment, Michel Bauwens.
Bauwens is wereldwijd de vaandeldrager en pleitbezorger van de peer-to-peer economie. De filosofie is eenvoudig: via het internet kunnen mensen ‘als gelijken’ (peers) handel drijven en ondernemen. Deze nieuwe economie moet een stille revolutie veroorzaken: mensen worden weer baas over hun kapitaal en grondstoffen; grote bedrijven en banken worden uitgeschakeld als intermediairs.

Bauwens heeft niet alleen aandacht voor de digitale wereld, hij focust ook op ontwikkelingen die in het kader van Krachtvoer interessant zijn, zoals stadslandbouw.

Michel Bauwens werkte jaren in de internetwereld en eindigde als strateeg bij Belgacom. Na een burn-out vertrok hij naar Thailand en hij tourt momenteel door Vlaanderen naar aanleiding van het verschijnen van zijn eerste boek in het Nederlands, een publicatie van uitgeverij Houtekiet en denktank Oikos. Bauwens wordt op handen gedragen door de Occupy-beweging en hij is de enige Belg in de (En)Rich-list, een top-100 van mensen die door hun gedachtegoed bijdragen tot een duurzamere samenleving.

Prijs: 5 euro

Bron: UiTinVlaanderen.be