Nieuws

15 maart 2017
In Nederland is er sinds kort geen Sprite frisdrank meer te vinden in de supermarkt. Enkel de suiker- en calorievrije variant van Sprite zullen we nog kunnen kopen. Dat is een stap in de goede richting om de suikerconsumptie terug te dringen. Maar zijn light frisdranken alleen maar toe te juichen?
21 februari 2017
Zittende job? Op zoek naar tips om minder zittend door het leven te gaan? Maak kennis met Start to Stand! Ontdek hoeveel je zit, wanneer je zit en vooral: hoe je dit kan veranderen.
 
07 februari 2017
Het gebruik van artificiële zoetstoffen blijft populair. Maar welke invloed hebben deze zoetstoffen op onze gezondheid? Voorlopig is er geen duidelijk bewijs dat ze op lange termijn kunnen bijdragen tot gewichtscontrole en een betere gezondheid. En wat doen we met compensatiegedrag? Als je light drinkt of eet, compenseren we dat dan met iets extra omdat we denken gezond bezig te zijn?
02 januari 2017
Wist je dat we doorheen de jaren minder gaan bewegen, mede omdat we tijdens de winter elk jaar ‘een beweegdipje’ hebben? Tijdens de winter kost het namelijk net iets meer moeite om in beweging te blijven. Enkele tips om die winterdip knock-out te slaan!
29 november 2016
Gisteren sloten ministers Crevits en Vandeurzen een engagementsverklaring af, samen met de onderwijskoepels en de voedingsindustrie. Het doel? Een evenwichtiger en gezonder dranken- en tussendoortjesbeleid in de Vlaamse scholen. Want hier vinden we nog te vaak frisdranken en ongezonde tussendoortjes.
15 november 2016
Denk jij bij 'flitsen' meteen aan auto's? Dan heb je het verkeerd voor! Tijdens de FLITS-campagne krijgen kinderen een beloning als ze goed zichtbaar met de fiets of te voet naar school komen. Doen jij en je kinderen mee?

Pagina's