Nieuws

07 februari 2017
Het gebruik van artificiële zoetstoffen blijft populair. Maar welke invloed hebben deze zoetstoffen op onze gezondheid? Voorlopig is er geen duidelijk bewijs dat ze op lange termijn kunnen bijdragen tot gewichtscontrole en een betere gezondheid. En wat doen we met compensatiegedrag? Als je light drinkt of eet, compenseren we dat dan met iets extra omdat we denken gezond bezig te zijn?
02 januari 2017
Wist je dat we doorheen de jaren minder gaan bewegen, mede omdat we tijdens de winter elk jaar ‘een beweegdipje’ hebben? Tijdens de winter kost het namelijk net iets meer moeite om in beweging te blijven. Enkele tips om die winterdip knock-out te slaan!
29 november 2016
Gisteren sloten ministers Crevits en Vandeurzen een engagementsverklaring af, samen met de onderwijskoepels en de voedingsindustrie. Het doel? Een evenwichtiger en gezonder dranken- en tussendoortjesbeleid in de Vlaamse scholen. Want hier vinden we nog te vaak frisdranken en ongezonde tussendoortjes.
15 november 2016
Denk jij bij 'flitsen' meteen aan auto's? Dan heb je het verkeerd voor! Tijdens de FLITS-campagne krijgen kinderen een beloning als ze goed zichtbaar met de fiets of te voet naar school komen. Doen jij en je kinderen mee?
28 oktober 2016
De herfstvakantie gaat beginnen. Heb jij al plannen gemaakt? Wil je graag eens wat anders dan de hele dag binnen te zitten? Kies voor een actieve uitstap en geniet van de natuur. Op zoek naar inspiratie voor een leuke wandeling? En hoe kan je je het beste wapenen tegen eventuele regen of koude? Kijk hier voor tips.
05 oktober 2016
Mannen eten minder groenten en fruit, en drinken ook vaker frisdrank en alcohol dan vrouwen.
Dat blijkt uit de Nationale Voedingsconsumptiepeiling. Vrouwen eten minder brood en peulvruchten dan mannen. En kinderen en jongeren eten opvallend meer snoep en chocolade dan volwassenen. Het is dus niet zo goed gesteld met het voedingspatroon van de Belgische bevolking. Benieuwd naar alle cijfers?

Pagina's