Delen

Woogie Boogieee

Woogie Boogie! Al van gehoord? Woogie Boogie wil kleuters aan het bewegen krijgen, en daarbij helpen verschillende Disneyhelden!
Woogie Boogie wedstrijd
Vandaag gingen de kleuters van de school 'Het Notendopje' uit Wijnegem aan het dansen. En dat onder begeleiding van Thomas van Goethem, ‘host’ bij ‘Disney Junior’. Want de kleuters van het Notendopje zijn de winnaars van de heuse Woogie Boogie-wedstrijd. Deelnemende kleuterklassen konden een filmpje insturen waarin de kleuters samen op Woogie Boogie dansten en zo minder stilzaten. De ingezonden filmpjes werden beoordeeld op basis van creativiteit en originaliteit. 
Woogie Boogie?
Woogie Boogie bestaat uit een reeks filmpjes van ongeveer 1 minuut en worden dagelijks uitgezonden op tv-kanaal ‘Disney Junior’. Ze zijn ook beschikbaar op YouTube. Aan de hand van bewegingsoefeningen moedigen de Disneyhelden kinderen aan om minder stil te zitten en meer te bewegen. Denk aan verschillende coole moves samen met Mickey, Donald Duck en Sofie!
Kleuters zitten nog te vaak
Hoewel dit niet altijd zo lijkt, zitten kleuters immers nog veel te vaak te lang stil: in de auto, thuis en op school. De cijfers liegen er niet om: kinderen in Vlaanderen brengen 6 tot 9,5 uur per dag zittend door. Dat is maar liefst 50% tot 80% van hun wakkere tijd. Kleuters die te lang stilzitten, lopen meer risico op overgewicht.
Jaarlijke Woogie Boogie-dag
De Woogie Boogie-dag zal vanaf nu jaarlijks terugkeren op de laatste woensdag voor de paasvakantie. Dit wordt dé dag in het jaar waarop alle stoelen in de klas aan de kant gaan. Die dag roepen we dan ook uit tot de Woogie Boogie Stoelendans. Alle Vlaamse kleuterscholen zullen dan jaarlijks worden herinnerd aan het belang van het beperken van lang stilzitten én meer te bewegen. 

Bron: VIGeZ vzw en Woogie Boogie