Beleid

Waarom een beleid rond voeding en beweging?
 

Beter in je vel


Een preventieve leefstijl verhoogt het welzijn. Mensen voelen zich fitter. Gezond bewegen en evenwichtige voeding dragen ook bij aan een goede ontwikkeling van jonge kinderen en zijn op latere leeftijd een belangrijke hulpbron voor een actief en onafhankelijk leven. Ze versterken de weerstand tegen infecties, beperken afwezigheid door ziekte en doen de productiviteit toenemen.

Minder chronische ziekten


Ook op langere termijn zijn er voordelen. Een gezonde leefstijl voorkomt chronische ziekten zoals kanker, hart- en vaatziektes, obesitas, diabetes type 2, hypertensie, osteoporose en valpartijen.

Sociale en culturele functie


Naast een biologische functie hebben eten en bewegen ook een sterke sociale en culturele functie. De impact ervan op de ontwikkeling van mens en maatschappij is niet te verwaarlozen. Bovendien is er wereldwijd een enorme toename van obesitas. Dat wordt veroorzaakt door een onevenwicht in de energiebalans. In navolging van de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en de Europese instellingen geeft dit actieplan ook bijzondere aandacht aan het bewaken van een gezond gewicht.

Pure gezondheidswinst


Een evenwichtig voedings- en beweegpatroon bewaken, is zinvol en zelfs noodzakelijk. Beïnvloeden van wat mensen eten en hoeveel ze bewegen, betekent gezondheidswinst. Winst die jou én de samenleving ten goede komt. Anders eten en bewegen is bij alle bevolkings- en leeftijdsgroepen nodig.