Je eetgewoonten als kind bepalen in sterke mate je latere voedingspatroon. Een gezonde en evenwichtige voeding van jongs af aan kan de kans op overgewicht en andere vervelende gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en osteoporose op latere leeftijd verminderen. Het goede voorbeeld van mama en papa, oma en opa,... is zeer belangrijk. Kinderen imiteren hun gedrag en blijven het levenslang onthouden. Maar ook de school en de kleuterjuf of meester kunnen een belangrijke bijdrage leveren door bijvoorbeeld leuke lesjes over gezonde voeding te geven.

De informatiecampagne "1,2, 3 aan tafel, wat je als kleuter eet heb je voor het leven beet" wil ouders, grootouders en opvoeders van kleuters door middel van aangepast materiaal ondersteunen om kleuters spelenderwijs een gezond eetpatroon aan te leren.


Pijler Informeren en sensibiliseren
Doelgroep Ouders
Leeftijdsgroep Kleuters (3 tot 6 jaar)
Intermediaire doelgroep/partner Leraren
Werkvorm Website, brochure


Beschikbare materialen


  • ¬†Weetjesboekje "1,2,3 aan tafel" biedt praktische informatie over gezond eten voor kinderen tussen 3 en 6 jaar. Het staat boordevol leuke tips, recepten en handige weetjes, ook voor moeilijke eters. De speelse vormgeving van de hand van Frow Steeman en Gerda Dendooven maakt het ouders, leerkrachten en artsen makkelijker om de kinderen te betrekken bij de wereld van lekker en gezond.Affiche met voedingsdriehoek voor kleuters: de actieve voedingsdriehoek voor kleuters vertelt wat een kind tussen 3 en 6 jaar elke dag (gemiddeld) nodig heeft om gezond op te groeien. Het is een aangepaste versie van de originele actieve voedingsdriehoek bestemd voor kinderen vanaf 6 jaar en volwassenen.
  • Materiaal om het thema "gezonde voeding" op een leuke manier in de kleuterklas te brengen: melkkaartje, fruitkaartje, infoblaadjes voor de heen- en weerschriftjes, kleurprenten en stickertjes.
  • Recepten op kleutermaat om elke dag gezonde maaltijden op tafel te brengen en om samen met de kleuters in de keuken aan de slag te gaan.
Al het materiaal is verkrijgbaar via www.123aantafel.be.


Contactgegevens


Nutrition Information Center (Nice)
Hilde De Geeter
Koning Albert II-laan 35 bus 56
1030 Brussel

info@nice-info.be

02 552 81 66