Een Vlaming legt per jaar gemiddeld 450 kilometer aan korte autoritten (tot 5 kilometer) af. In veel gevallen is fietsen of te voet gaan een perfect alternatief. Het is niet alleen gezonder, maar ook een pak beter voor het milieu en voor de portemonnee.

Mobiel 21 daagt je met de jaarlijkse campagne "Mijn korte ritten" uit om van 21 maart tot 21 april zo veel mogelijk de auto te laten staan voor korte verplaatsingen. Deelnemen doe je bij voorkeur in groep, met je vereniging, je buurtcomité, je collega's, een groepje vrienden... Je kunt je elk jaar opnieuw inschrijven vanaf half januari.

Op het einde van de campagne worden de winnaars bekend gemaakt. De gemeente met het grootste aantal ingeschreven groepen die deelnemen, wint. Groepen/verenigingen kunnen zich online registreren en elke deelnemer binnen elke groep engageert zich om 20% van zijn korte autoverplaatsingen te vervangen door stappen en fietsen. Het aantal kilometers wordt ook omgerekend naar besparing van fijn stof, CO2, individuele en maatschappelijke kosten en calorieën.

Pijler Informeren en sensibiliseren
Doelgroep Globale bevolking
Leeftijdsgroep Alle leeftijden
Intermediaire doelgroep/partner Lokale besturen
Werkvorm Materialen

Beschikbare materialen


5 affiches, webbanner, campagnehandleiding, brochure, e-brieven, website

Contactgegevens


Mobiel 21
Marjan Frederix, Els Van den broeck en Patrick Auwerx
Vital Decosterstraat 67A/0101
3000 Leuven

mijnkorteritten@mobiel21.be

016 31 77 02