Kinderen

Kinderen jonger dan 2 jaar


Met de voedingsgewoonten bij kinderen in deze groep is het in het algemeen vrij goed gesteld. Knelpunten bij sommige kinderen zijn een te grote eiwitinname, geen juiste melkvoeding, gezoete dranken en ongezonde tussendoortjes. Een grote verandering die tussen één en twee jaar optreedt, is de introductie van zoetmiddelen in dranken en tussendoortjes. 

Kleuters


19% van de kleuters ontbijt niet elke dag, amper 4% drinkt elke dag 0,5 liter water en er wordt ook te weinig melk gedronken. Minder dan 1 op de 3 kinderen eet voldoende groenten (minimumaanbeveling: 100 g per dag) en minder dan de helft eet voldoende fruit (125 g). 2/3 eet niet elke dag groenten en 6 op 10 eet zelfs niet 1 stuk fruit per dag. 

Onder de 4 jaar drinken kinderen ook te weinig melk. Meer dan de helft drinkt frisdrank of gezoet fruitsap. Slechts 1 tot 9% van de kleuters eet de juiste hoeveelheid smeervetten. Enkel de consumptie van aardappelen en vlees is oké. Wat betreft voedingsstoffen blijkt ook dat de inname van vezels, water en vitamine D te laag is.

Kinderen tussen 6 en 11 jaar


Over de voedingsgewoonten van kinderen tussen 6 en 11 jaar zijn er geen recente cijfergegevens beschikbaar.